Tanulási lehetőségek intézményünkben

Az intézmény többféle tanulási lehetőséget biztosít a tanulni vágyók számára.

A szakgimnázium általános műveltséget megalapozó négy középiskolai évfolyammal működő iskolatípus. Ezt továbbtanulási lehetőségként választhatja az általános iskola nyolcadik évfolyamát elvégző tanuló, ahol szakmai érettségi végzettség és ehhez kapcsolódó szakképesítés megszerzésére, szakirányú felsőfokú iskolai továbbtanulásra készülhet fel.

A szakgimnázium gimnáziumtól való eltérése abban rejlik, hogy szakmai érettségi végzettséget ad, illetve a 2016. szeptember 1-jén indult évfolyamok esetében az érettségi mellé egy szakirányú szakképesítés is szerezhető.

Bővebben a szakgimnáziumról.

A felnőttoktatást választhatja továbbtanulási lehetőségként az érettségi vizsgát, vagy szakmai érettségi vizsgát tett fiatal felnőtt, aki érettségi végzettséghez kötött, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő ágazatához tartozó szakképesítés megszerzésére törekszik. A felnőttoktatás körébe az iskolarendszerű képzések tartoznak, amelyek során a tanulók a képző intézménnyel tanulói jogviszonyban vannak. A szakmai oktatás szervezhető nappali, esti, levelező vagy más, sajátos munkarend szerint és a - jogszabályban meghatározott keretek esetén - államilag finanszírozott formában valósul meg.

Bővebben a felnőttoktatásról.

A felnőttképzés körébe az iskolarendszeren kívüli képzések tartoznak, ahol a képzés résztvevői nem tanulói vagy hallgatói jogviszonyban állnak a képző intézménnyel. Ezek a képzések rendszerint önköltségesek.

Bővebben a felnőttképzésről.