Szakgimnáziumi oktatás

A szakgimnáziumi oktatási forma, iskolánkban a 9-12. évfolyamokon folyó, nappali munkarend szerint szervezett középfokú közismereti oktatás, valamint szakmai elméleti és gyakorlati képzés.

Az Informatika és Közgazdaság ágazaton folyó oktatás felkészíti a tanulókat a közismereti, és szakmai tárgyakból álló komplex szakmai érettségi vizsgára, valamint a felsőfokú tanulmányok elkezdésére.

A szakgimnázium előnyeiről és a szakmai érettségi vizsgáról részletesen

A közismereti oktatás, és az ágazati szakmai képzés, részleteit a kerettantervek alapján készült helyi tantervek határozzák meg. A hatályos kerettantervek az elmúlt években két alkalommal változtak, így intézményünkben kétféle, hatályos jogszabály szerint készült helyi tanterv szerint folyik az oktató munka.

A 2018/2019-es tanévben a szakgimnáziumi oktatást nyelvi előkészítő évfolyamon is el lehet kezdeni.

A nyelvi előkészítő évfolyamról bővebben

Szakközépiskolai rendszer szerint tanulnak a 2014-ben és a 2015-ben intézményünkben 9. évfolyamot kezdő tanulók, akik a közismereti képzéssel párhuzamosan az első évfolyamtól szakmai elméleti és szakmai gyakorlati képzésen is részt vesznek. Az utolsó szakközépiskolai szakmai érettségi vizsgára a 2019. évben kerül sor.

Szakgimnáziumi rendszer szerint tanulnak az intézményünkben 2016-tól 9. évfolyamot kezdő tanulók, akik a közismereti képzéssel párhuzamosan az első évfolyamtól szakmai elméleti és szakmai gyakorlati képzésen is részt vesznek. Az első szakgimnáziumi szakmai érettségi vizsgára a 2020. évben kerül sor.

A 2016-ban és az azt követő tanévekben, intézményünkben 9. évfolyamot kezdő tanulók számára, a 12. évfolyam végén megvalósuló szakgimnáziumi ágazati szakmai érettségi vizsga az ágazathoz tartozó, Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképzettséget biztosít.

  • Informatika ágazat esetén - 52 481 02 OKJ számú, Irodai informatikus szakképesítésről szóló bizonyítványt kapnak a végzősök
  • Közgazdaság ágazat esetén - 52 345 06 OKJ számú Pályázati-támogatási asszisztens szakképesítésről szóló bizonyítványt kapnak a végzősök

Szakgimnázium felvételi tájékoztató