Szakgimnázium

A szakgimnáziumban a gimnáziumhoz hasonlóan, általános műveltséget megalapozó közismereti oktatás történik, ami mellett szakmai végzettséget megalapozó ágazati szakmai elméleti és gyakorlati képzés folyik.

A közismereti oktatás felkészíti a tanulókat a közismereti érettségi vizsgára, a felsőfokú oktatásba való bekerülésre.

Az Informatika ágazaton és a Közgazdaság ágazaton folyó szakmai elméleti és gyakorlati képzés felkészíti a tanulókat az ágazatonként egységes szakmai érettségi vizsgára, az ágazathoz kapcsolódó felsőfokú tanulmányok elkezdésére, vagy az ágazathoz tartozó munkakör betöltésére.

Az intézményünkre egyaránt hatályos köznevelési törvény és a szakképzési törvény értelmében az iskolai rendszerű szakképzésben az oktatás kerettantervek szerint folyik. A számunkra kötelezően alkalmazandó kerettantervek meghatározzák a közismereti és szakmai területeket is.

A képzés részleteit mindkét ágazaton a kerettantervek alapján készült helyi tantervek határozzák meg. A hatályos kerettantervek az elmúlt években két alkalommal változtak, így intézményünkben kétféle, hatályos jogszabály szerint készült helyi tanterv szerint folyik az oktató munka. A 2013. szeptember 1-től induló ágazati szakközépiskolai szakképzést felmenő rendszerben vezettük be, ez 2016-tól, szintén felmenő rendszerben szakgimnáziumi szakképzésre változik.