Érettségi utáni szakképzés

A Csány László Szakgimnázium iskolarendszerű és felnőttoktatás keretében is lehetőséget nyújt, érettségi végzettséghez kötött, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő ágazatához tartozó emeltszintű szakképesítés megszerzésére.

Szakirányú továbbtanulásra, az 5/13. évfolyamokra az Informatika, vagy Közgazdaság ágazaton szakmai érettségi vizsgát tett fiatalokat tudjuk fogadni. Ők szakközépiskolai tanterv szerint tanulva egy szakképzési évfolyam elvégzésével, az 5/13. évfolyam végén az Országos Képzési Jegyzékben szereplő emeltszintű szakképesítést szerezhetnek. Ezek:

  • Informatika ágazaton - Szoftverfejlesztő, 54 213 05 OKJ számú szakképesítés
  • Informatika ágazaton - Informatikai rendszergazda, 54 481 04 OKJ számú szakképesítés
  • Informatika ágazaton – Gazdasági informatikus, 54 481 02 OKJ számú szakképesítés
  • Közgazdaság ágazaton - Pénzügyi-számviteli ügyintéző, 54 344 01 OKJ számú szakképesítés

A képzéseket nappali munkarend szerint tervezzük elindítani, megfelelő létszám esetén lehetséges a levelező munkarend szerinti csoport indítása is.

Nem szakirányú továbbtanulásra az 1/13. évfolyamokra, az érettségi vizsgával, vagy nem szakirányú ágazati érettségi vizsgával rendelkező fiatalokat tudjuk fogadni. Ők szakgimnáziumi tanterv szerint tanulva így, kettő szakképzési évfolyam elvégzésével, a 2/14. évfolyam végén az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítést szerezhetnek. Ezek:

  • Informatika ágazaton - Szoftverfejlesztő, 54 213 05 OKJ számú szakképesítés
  • Informatika ágazaton - Informatikai rendszerüzemeltető, 54 481 06 OKJ számú szakképesítés
  • Közgazdaság ágazaton - Pénzügyi-számviteli ügyintéző, 54 344 01 OKJ számú szakképesítés

A képzéseket nappali munkarend szerint tervezzük elindítani, megfelelő létszám esetén lehetséges felnőttoktatásban levelezô munkarend szerinti csoport indítása is.

Érettségi utáni szakképzés felvételi tájékoztató