Alapítványi támogatás

Iskolánk alapítványa, a Csány KSZKI Pártolói Közhasznú Alapítvány alapítói a képzési feltételek korszerűsítésének segítését, a tehetséges tanulók tanulmányi, kulturális- és sportversenyekre, felsőfokú tanulmányokra való felkészítésének elősegítését, továbbá az országos tanulmányi és sportversenyen kiemelkedő eredményt elért tanulók és felkészítő tanáraik munkájának méltó elismerését tűzték ki célul.

E célok közül az idei tanévben a feltételrendszer javítására volt szükség. Leendő tanítványaink számára terveztünk egy elektronikával és programozással foglalkozó szakkört indítani, viszont a nagyszámú jelentkező foglalkoztatásához kevés elektronikai fejlesztő készletünk volt.

Az Alapítvány segítségével, rövid idő alatt tudtunk még 5 db Arduino készletet beszerezni, így a 9 szakköri foglalkozás során, a 7 készlettel, pármunkában, 12-14 tanuló tudott elektronikai áramkörök építésével és programozással foglalkozni. A leendő diákjainknak szervezett szakköri foglalkozások mellett az új készleteket folyamatosan használják a 9. évfolyamosok, valamint a 13. évfolyamosok, szakmai gyakorlatok során.

A képeken Könye Attila szakkörvezető mutatja be Németh Andrea igazgatónőnek és Rabi Zsuzsanna tanárnőnek, az alapítvány kuratóriumi tagjának az újonnan érkezett eszközöket.

Alapítványunk adószáma: 19284840-1-20