szakközépiskola

Szakgimnázium

A szakgimnáziumban a gimnáziumhoz hasonlóan, általános műveltséget megalapozó közismereti oktatás történik, ami mellett szakmai végzettséget megalapozó ágazati szakmai elméleti és gyakorlati képzés folyik.

A közismereti oktatás felkészíti a tanulókat a közismereti érettségi vizsgára, a felsőfokú oktatásba való bekerülésre.

Az Informatika ágazaton és a Közgazdaság ágazaton folyó szakmai elméleti és gyakorlati képzés felkészíti a tanulókat az ágazatonként egységes szakmai érettségi vizsgára, az ágazathoz kapcsolódó felsőfokú tanulmányok elkezdésére, vagy az ágazathoz tartozó munkakör betöltésére.

Bemutatkozás

Iskolánk, a város legrégebbi oktatási intézménye, 2016. szeptember 1-e óta viseli nevében a Szakgimnázium elnevezést. A több mint 125 éves intézmény jelenleg a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum tagintézménye, hivatalos neve Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziuma.

Szakgimnáziumunk középfokú oktatási intézmény, ahol az érettségire való felkészítés mellett, szakmai képzés formájában készíti fel a tanulókat a szakmai érettségi vizsgára, a felsőoktatásba történő belépésre. Aki nem a felsőoktatásban kíván továbbtanulni, ő a szakmai érettségi végzettséghez kötött további szakképesítés megszerzését választhatja, így felkészülhet az ágazathoz tartozó munkakör betöltésére.

Oldalak