OKJ

Első szakképesítés

A szakgimnáziumban tanulók a közismereti érettségire való felkészítés mellett elméleti és gyakorlati szakmai képzésen is részt vesznek. Ezzel 4 tanév - a nyelvi előkészítő évfolyamosok esetén 5 tanév - után komplex szakmai érettségi vizsgát tesznek.

A Csány László Szakgimnáziumban a közismeretei érettségi vizsgatárgyakból letett érettségi vizsga és az Informatika ismeretek, vagy a Közgazdaság ismeretek nevű tantárgyakból letett szakmai érettségi vizsgával a sikeresen érettségizők az érettségi bizonyítvány mellett, OKJ számmal ellátott felső középfokú szakképesítést is szereznek.

Felnőttképzés

Felnőttképzési hagyományokkal rendelkező intézményünk fogadni tud iskolarendszeren kívüli képzésre jelentkezőket. Felnőtt tanfolyamainkon iskolánk profiljának megfelelően tudunk OKJ-s szakképesítést adó szakmai vizsgára felkészíteni.

Felnőttképzési lehetőségeinkről székhelyintézményünk, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum honlapján találhat bővebb információkat a tanulni vágyó érdeklődő.

Érettségi utáni szakképzés

A Csány László Szakgimnázium iskolarendszerű és felnőttoktatás keretében is lehetőséget nyújt, érettségi végzettséghez kötött, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő ágazatához tartozó emeltszintű szakképesítés megszerzésére.

Szakirányú továbbtanulásra, az 5/13. évfolyamokra az Informatika, vagy Közgazdaság ágazaton szakmai érettségi vizsgát tett fiatalokat tudjuk fogadni. Ők szakközépiskolai tanterv szerint tanulva egy szakképzési évfolyam elvégzésével, az 5/13. évfolyam végén az Országos Képzési Jegyzékben szereplő emeltszintű szakképesítést szerezhetnek. Ezek:

Oldalak