közgazdaság

Tájékoztató az érettségi utáni képzésre jelentkezőknek

A Csány László Szakgimnáziumban, emeltszintű szakképesítések megszerzésére irányuló nappali, vagy levelező munkarend szerint szervezett képzésekre hirdetünk felvételt.

Szoftverfejlesztő, 54 213 05 OKJ számú szakképesítés megszerzése, szakközépiskolai rendszerű, 1 évfolyamos képzés keretében, Informatika ágazaton szerzett szakmai érettségi vizsgával rendelkezőknek.

Közgazgaság ágazat

A Csány László Szakgimnázium legrégebbi, de napjainkban is népszerű, középfokú szakmát adó képzése a közgazdász képzés. Iskolánkból kerülnek ki a megye vállalkozásainál és hivatalai szervezeteinél dolgozó könyvelők, gazdasági ügyintézők, adminisztrátorok, pénzintézeti dolgozók, de nálunk tanult több zalai intézmény közép- és felső vezetője, főkönyvelők, fiókvezetők, igazgatók is. E területen is évtizedek óta kiemelkedőek országos versenyeredményeink és tanulóink háromnegyede kerül be a gazdasági felsőoktatásba.

Szakgimnázium

A szakgimnáziumban a gimnáziumhoz hasonlóan, általános műveltséget megalapozó közismereti oktatás történik, ami mellett szakmai végzettséget megalapozó ágazati szakmai elméleti és gyakorlati képzés folyik.

A közismereti oktatás felkészíti a tanulókat a közismereti érettségi vizsgára, a felsőfokú oktatásba való bekerülésre.

Az Informatika ágazaton és a Közgazdaság ágazaton folyó szakmai elméleti és gyakorlati képzés felkészíti a tanulókat az ágazatonként egységes szakmai érettségi vizsgára, az ágazathoz kapcsolódó felsőfokú tanulmányok elkezdésére, vagy az ágazathoz tartozó munkakör betöltésére.

Oldalak